Kecemerlangan Insan Istimewa Kegemilangan Bersama

Mimbar Nusantara Group Dengan Kerjasama Persatuan Kebajikan Amal Makmur Negeri Perak Menganjurkan Program Pemeriksaan Mata Untuk Pelajar-Pelajar Sekolah Di Kawasan Chemor
November 14, 2022
Presentation for the 9th PropertyGuru Asia Awards Malaysia (2022)
November 21, 2022

Perjumpaan ringkas syarikat Mimbar Nusantara Holdings Sdn Bhd bersama SK Pasukan Polis Hutan, Ulu Kinta bagi penyerahkan cek sumbangan sebanyak RM3,000 yang telah disampaikan oleh Pn. Azrina Abdul Latif dan En. Nazrin Cheong Abdullah selaku Ahli Lembaga Pengarah Mimbar Nusantara Holdings Sdn Bhd kepada Pn. Hjh Asiah Mohamad Sani,Guru Besar diiringi oleh Pn. Nurul Ain Mohd Yusof, Guru Pendidikan Khas.

Sumbangan ini bagi menjayakan “Projek Pembinaan Snoezelen’s Room (Bilik Multisensori)” yang diperlukan untuk murid pembelajaran berkeperluan khas seperti Austisme, ADHD, Disklesia, Slow leaner dan pelbagai pemasalah lain.

Snoezelen’s Room membantu pelajar istimewa ini menjadi lebih tenang, meningkatkan daya tumpuan, sekaligus menarik minat mereka untuk belajar dan berkomunikasi dengan gembira. Bilik ini juga direka khas untuk merangsang deria sensori murid tanpa memberi sebarang tekanan atau paksaan. Malah sebenarnya mewujudkan suasana yang tenang dan rehat kepada murid.

Semoga dengan sumbangan ini dapat membantu murid pendidikan khas SK Pasukan Polis Hutan memiliki salah satu terapi terbaik bagi mencapai kecemerlangan hidup mereka.
“Kecemerlangan hidup mereka adalah kegemilangan kita bersama”.